Assessment & Talentenonderzoek Eindhoven

 

Het zijn meestal werkgevers die vragen om assessments en talenten onderzoeken. Zij willen kunnen vaststellen of medewerkers al dan niet geschikt zijn voor een bepaalde functie binnen de organisatie. Maar ook om te beoordelen of medewerkers zich door coaching en training verder kunnen ontwikkelen in hun huidige functie. Soms vragen medewerkers zelf om een assessment of talentenonderzoek. Het gaat altijd om een objectieve waarneming en beoordeling van iemands kwaliteiten en capaciteiten.

 

Assessments geven een beeld van de vaardigheden, competenties en eigenschappen van kandidaten voor een specifieke functie. Ze komen tot stand d.m.v. een competentiegericht interview, een psychologisch onderzoek en praktijksimulaties (of rollenspelen).

 

Het talentenonderzoek (en ook de beroepskeuzetest) geven inzicht in het denkniveau, de talenten en de belangstelling. Het laatste is een vrij klinisch middel; de resultaten zijn wat ze zijn, daar valt niet aan te tornen. Pagijn doet meer dan ze in een envelop meegeven. We nemen veel tijd vooraf en achteraf. In het laatste gesprek worden de resultaten uitgelegd en geïnterpreteerd. En wel zodanig, dat zowel de opdrachtgever als de kandidaat er verder mee kunnen.

 

 

‘Ik ben een hele
pragmatische’

 

‘We zijn allemaal uit
hetzelfde materiaal
gemaakt, maar ik
ervaar toch
voorala de verschillen’

 

© 2021 | Pagijn | Webdesign Red Rose Design www.redrose-design.nl